Yazdır
Boğaziçi’ne karşı keyif
Mekan

ocak-2013-mekan-resim-1İstanbul’un incisi Boğaziçi’nin keyfi bu muhteşem manzara için dostlarınızla kadeh kaldırarak çıkar.

Bir kadının kuğu gibi boynunu andıran Boğaziçi, kıyısında yürüyüşle ayrı bir keyif sunarken, yine bu kıyıdaki restoranlarda farklı lezzetler eşliğinde bambaşka bir keyif vaat ediyor. Bir de geceyse, bu güzelliğe kadeh kaldırmak gerek! İşte Boğaziçi’ni sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinde seyredeceğiniz iki farklı rota.

ocak-2013-mekan-resim-2YENİLİKÇİ TATLAR
Akdeniz ve Osmanlı mutfağını, yenilikçi yaklaşımlarıyla yorumlayan, mönüsündeki her lezzeti yöresinden ve mevsiminden temin eden Gümüşsuyu’ndaki Topaz, şarap mönüsüyle de iddialı. Hem enfes bir damak hem de görsel seyahate çıkmak için listenizde olmalı.

ÖZEL LEZZETLER
Boğaziçi manzarası için bir diğer alternatifiniz Beylerbeyi sırtlarında Küplüce’deki Uçar Café&Restaurant. Türk ve dünya mutfağının seçkin lezzetlerinden oluşan zengin mönüsü ve özel lezzetleriyle öne çıkan mekanda sabah kahvaltısını seçerseniz manzarayı ve masmavi suları gün ışığında bambaşka görebilirsiniz.
Topaz: 0212-249 10 01, Uçar Café&Restaurant: 0216-422 30 14

İSTER AİLENİZİ YA DA KONUKLARINIZI AĞIRLAMAK İÇİN HER İKİ MEKAN DA İYİ BİR SEÇİM!


ocak-2013-mekan-resim-3Yepyeni tatlar
Nişantaşı’nın sevilen mekanı Den Café, klasik mönülerine yeni tatlar ekliyor. Executive Chef Umut Eyioğlu’nun hazırladığı lezzetler arasında; mini burger, bacon ve cheddar tost, esmer pirinçli ve keçi peynirli mercimek salatası, manda mozzarellalı penne, kuzu incik, dondurmalı profiterol, çilekli milföy gibi tatlar bulunuyor.

ocak-2013-mekan-resim-4Sarayda kahvaltı
Hemen her semtte simit çeşitleriyle pek çok kişinin uğrak yeri olan Simit Sarayı, farklı kahvaltı seçenekleriyle güne güzel başlamak isteyenlere lezzet keyfi sunuyor. 06.30’da servisin başladığı ve 24.00’e kadar sürdüğü Simit Sarayı’nda dereotlu ev çöreği favoriler arasında başı çekiyor.

ocak-2013-mekan-resim-5Paul ile damaklar şenleniyor
Fransız mutfağının pastane ürünlerinden ev yapımı yemeklere uzanan tatlarının temsilcisi Paul, Buyaka AVM Ümraniye’de açıldı. Bir aile işletmesi olarak başlayan ve bugün 5. neslin işlettiği Paul, 120 yılı aşkın tarihiyle Fransız mutfağını sevenlerin İstanbul’daki yeni adresi olmayı hedefliyor. Paul, 23 ülkede 452 şubesiyle hizmet veriyor.

GÜZİDE YÜLEK

EvBahçe Dergisi Ocak 2013 Sayısı

Paylaşmak ister misin?

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine