Yazdır e-Posta
Zeytinli Mazı Çöreği
Yemek
Zeytinli Mazı ÇöreğiZEYTİNLI MAZI ÇÖREĞİ
12 KİŞİLİK - 45 DAKİKA
FIRIN 180 DERECE

MALZEMELER

Hamur için:
125 gr bitkisel margarin (oda sıcaklığında yumuşamış olmalı)
1 yemek kaşığı tozşeker
½ su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
Yaklaşık 4 su bardağı un (dolu dolu)
1 su bardağı sıvıyağ
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı file zeytin (dilimlenmiş zeytin)
YAPILIŞI:
1. Oda sıcaklığında yumuşamış margarin, süt, sıvıyağ, tozşeker, tuz ve kabartma tozu bir kaba koyulup karıştırılır. Un da yavaş yavaş ilave edilip pürüzsüz kıvama gelinceye kadar yoğrulur.
2. Ele yapışmayan ve kulak memesi yumuşaklığında olan hamurun üzeri temiz bir bezle örtülüp oda sıcaklığında 20 dakika kadar dinlendirilir.
3. Dinlenen hamurun üzerine dilimlenmiş zeytinler eklenip yoğrularak zeytinler hamura yedirilir.
4. Diğer taraftan, fırın tepsisi yağlanır ya da fırın kağıdı serilir.
5. Hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar koparılıp parçalar avuçlar arasında yuvarlandıktan sonra üzerlerine bastırılarak yassılaştırılır.
6. Çörekler fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir ve 5 dakika önceden ısıtılıp 180 dereceye ve alt-üst konuma ayarlanmış olan fırında kenarları hafifçe kahverengi oluncaya kadar, en az 30 dakika pişirilir. Çıkarılıp sıcak sıcak servise sunulur.

 

Paylaşmak ister misin?

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine
 
Yazdır e-Posta
Yoğurtlu Cheese Kek
Yemek
Yoğurtlu Cheese KekYOĞURTLU CHEESE KEK KİŞİLİK - 1 saat 20 dakika
FIRIN 180 DERECE

MALZEMELER

* Türk kahvesi fincanıyla 4 fincan un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 kahve fincanı tozşeker
* 75 gr yumuşamış bitkisel margarin
* 1 adet yumurta
* 1 yemek kaşığı süt
ÜZERİ İÇİN:
o 4 adet yumurta
o 500 gr süzme yoğurt
o 1 paket toz kremşanti (2x75 gr)
o 1 su bardağı süt
o Türk kahvesi fincanıyla 2 fincan tozşeker
o 1 paket vanilya
o 3 yemek kaşığı buğday nişastası
o 1 adet limonun suyu (varsa kabuğunun rendesi)
YAPILIŞI:

1. Hamurun hazırlanması için; un, kabartma tozu, vanilya ve tozşeker derin bir kaba aktarılıp karıştırılır. Üzerine yumuşamış yağ, yumurta ve süt eklenip kulak memesi yumuşaklığında olan ve ele yapışmayan bir hamur elde edilinceye kadar yoğrulur.
2. Diğer taraftan, 28-30 santim çapındaki kelepçeli kalıp ya da büyük boy yuvarlak borcam 2-3 yemek kaşığı sıvıyağla yağlanır.
3. Hamur merdane yardımıyla kalıptan 3-4 santim büyük olacak şekilde açılır ve yağlanmış kalıba kenarları en az 3-4 santim yükseltilerek yerleştirilir.
4. Diğer taraftan, üzeri için; kremşanti ve süt derin bir kaba aktarılıp mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpılarak krema kıvamına getirilir.
5. Üzerine oda sıcaklığında bekleyen yumurtaların sarıları, süzme yoğurt, tozşeker, vanilya, nişasta ve limon suyu eklenip mikserle 1-2 dakika daha çırpılır.
6. Yumurta akları başka bir kaba koyulup mikserin yüksek devriyle 5-6 dakika, katılaşıp kar gibi oluncaya kadar çırpılır.
7. Katılaşan yumurta akı yoğurtlu karışıma ilave edilip kaşıkla karıştırılır.
8. Karışım kalıptaki hamurun üzerine aktarılıp üzeri düzeltilir.
9. Kek 5 dakika önceden ısıtılıp 180 dereceye ve alt üst konuma ayarlanmış fırında, 40 dakika kadar pişirilip çıkarılır. Kek kalıbıyla birlikte buzdolabında en az bir gece bekletilir.
10. Ertesi gün kalıptan çıkan kekin üzeri özellikle frambuaz marmeladıyla süslenip servise sunulur. (herhangi bir marmelat kullanılabilir)

 

Paylaşmak ister misin?

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine
 
Yazdır e-Posta
Tonbalıklı pirinç salatası
Yemek
Tonbalıklı Pirinç Salatası Tonbalıklı pirinç salatası
Malzeme listesi
1 su bardağı pirinç
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy havuç
2 su bardağı et ya da tavuk suyu
1 adet taze yeşil soğan
1 demet ince kıyılmış dereotu
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı konserve mısır
7-8 adet kiraz domates
1 adet orta boy salatalık
8-10 adet çekirdeksiz zeytin
2 çay kaşığı tuz, karabiber
1 adet limonun suyu
1 küçük kutu konserve tonbalığı

Yapılışı

Zeytinyağı orta boy bir teflon tencereye aktarılıp, orta ısılı ateşte kızdırılır. Yıkayıp süzülmüş olan pirinç ve tavla zarı formunda doğranmış havuçlar eklenir. Tahta bir kaşıkla sık sık karıştırılarak 5-6 dakika kadar pişirilir. Üzerine 2 su bardağı sıcak et ya da tavuk suyu ilave edilip tuz ve karabiber serpilir. Kısık ateşte, pilav suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilip, ocaktan alınır ve bir kenarda dinlendirilir. Diğer taraftan, yeşil soğan ayıklanıp sadece beyaz kısmı uzunlamasına ortadan ikiye bölünür ve ince ince doğranır. Maydanoz ve dereotu ayıklanıp incecik kıyılır. Salatalık uzunlamasına dörde bölündükten sonra incecik dilimlenir. 10 dakika kadar dinlenip ılık hale gelmiş olan pilavın üzerine; yeşil soğan, dereotu, maydanoz, mısır taneleri ve salatalık ilave edilir. Dörde bölünmüş kiraz domatesler ve zeytinler de ilave edilir. Üzerine limon suyu gezdirilip tekrar karıştırılır. Suyu süzülmüş tonbalığı parçalanarak üzerine yerleştirilir. Tadına bakılarak, gerekirse tuz ve karabiber ilave edilir. Tahta bir kaşıkla karıştırılarak servis tabağına aktarılır. Soğuk olarak servise sunulur. Aklınızda bulunsun: Tonbalıklı pirinçli salataya ekleyeceğiniz 1-2 yemek kaşığı soya sosu da salatanıza çok yakışacaktır.

Paylaşmak ister misin?

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine
 


Sayfa 16 / 18

Mutfak

Bayram mönüsü için önerilerim

News image

Çocukluğumun bayramlarında beni en çok heyecanlandıran kısım yemekten ya da kahvaltıdan sonra ikram edilen ç... DEVAMI

Komposto mu, hoşaf mı?

News image

Yaz sıcaklarında artık vazgeçilmezimiz soğuk içecekler. Ben bu ay sizi Ramazan dolayısıyla da nostaljik bir y... DEVAMI

Düğün-davet mevsimi

News image

Hiç şüphesiz düğündavet hazırlıkları titizlik gerektirir. Her şeyi ince eleyip sık dokumak gerekir. Peki, ... DEVAMI

En iyi kek tarifi hangisi?

News image

Mükemmel kek tarifine ulaşmak için bugüne dek pek çok farklı reçete hazırladım. Ortası delik olandan, dolgulusun... DEVAMI

Dondurma dünyasında 'in'ler 'out'lar...

News image

 İtalyanların dondurma konusundaki uzmanlığı, dünyadaki en yeni dondurma trendleri ve bizim geleneksel Ma... DEVAMI

Sevgililer günü mönüsü

News image

SEVGİLİLER GÜNÜ MÖNÜSÜ Kalbe giden yol mideden geçer derler… Başbaşa geçireceğiniz 14 Şubat akşamı, size sunduğum... DEVAMI

Kültür - Sanat

Ece Seçkin bu ayki röportajımızın konuğu...

News image

Lakabı Roket Müzik dünyasının başarılı ve genç isimlerinden Ece Seçkin, kendisini ve yeni çalışmalarını bu ayki r... DEVAMI

Keman virtüözü Canan Anderson

News image

Sihirli parmakların sahibi Canan Anderson, bu ayki röportajımızın konuğu. 3 Haziran’da Mardan Palace’de, 8 Hazira... DEVAMI

Konser, etkinlik, röportaj, sinema...

News image

Konser David Garrett, ilk kez Türkiye’de Dans ‘Beyazgül-White Rose’ İstanbul’da... Sinema Sema Şimşek, ‘Tehl... DEVAMI

Konser, etkinlik, röportaj, sinema...

News image

MÜZİKAL Dünyaca ünlü Broadway yapıtı ‘Operadaki Hayalet’ bu ay İstanbul’da... SERGİ Yaratıcı deha Mimar Sinan, Tophane-i ... DEVAMI

Konser, etkinlik, röportaj, sinema...

News image

KONSER :Efsane şarkıcı Julio Iglesias, İstanbul’da... ETKİNLİK :Ünlü oyuncu Hugh Jackman, Broadway şo... DEVAMI

Derya Beşerler en son ne yaptı?

News image

DERYA BEŞERLER EN SON NE YAPTI? BKM Mutfak’ta her Salı ‘No Name’ adlı oyunla sahne alan Derya Beşerler, son zamanlard... DEVAMI

Astroloji

Astrolog Sema Kılıç yazıyor...

News image

Astroloji Haziranın aynın burçlar üzerindeki etkisi Halen retro (geri harekette) olan Merkür 11 Haziran’da düz pozisyona ... DEVAMI

Astrolog Sema Kılıç yazıyor...

News image

Astroloji Mayıs ayının burçlar üzerindeki etkisi(Yükselen burcunuzu önce okumalısınız) 4 Mayıs’ta Akrep’te Dolunay, 18 ... DEVAMI

Astrolog Sema Kılıç yazıyor...

News image

ASTROLOJİ NİSAN AYININ BURÇLAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİ(Yükselen burcunuzu önce okumalısınız) 4 Nisan’da Terazi burcunda bir A... DEVAMI

Astrolog Sema Kılıç yazıyor...

News image

ASTROLOJİ MART AYININ BURÇLAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİ(Yükselen burcunuzu önce okumalısınız) 20 Mart’ta Balık burcunun son der... DEVAMI

Astrolog Sema Kılıç yazıyor...

News image

ŞUBAT AYININ BURÇLAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİ (Yükselen burcunuzu önce okumalısınız) Koç ( 21 Mart-19 Nisan ) Koç’lar, 20’sine k... DEVAMI

Gezi

Masal diyarı Kapadokya

News image

Masal diyarı Kapadokya Sadece tarihi açısından değil aynı zamanda ruhani dünya sahnesiyle de yüzyıllardır varlığını koruy... DEVAMI

Hızlandırılmış Madrid turu

News image

Voleybolcu Naz Aydemİr Akyol'dan Hızlandırılmış Madrid turu Biz sporcular kamplar, maçlar, turnuvalar vs. yüzünden çok f... DEVAMI

Sanatın merkezi bir şehir, Londra...

News image

OYUNCU ASUMAN DABAK YAZDI SANATIN MERKEZİ BİR ŞEHİR, LONDRA... Bu şehrin mevsimi yok. Ne zaman giderseniz gidin, Londra sokaklar... DEVAMI

Başak Sayan yazdı...

News image

CENNET BURASI Eğer bir gün bana cennetin nerede olduğu sorulursa, hiç düşünmeden Saint Lucia Adası derim. Doğu Karayip Denizi... DEVAMI