Yazdır
14 Şubat Sofrası
Yemek

subat-2013-yemek-resim-1 Sevgilinin kalbine giden yol midesinden geçer derler. 14 Şubat’ta hazırlayacağınız özel bir mönü ile onu hünerinize hayran bırakıp kendinize yeniden aşık edebilirsiniz!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

subat-2013-yemek-resim-2

 

 

 

 

 

Şarap, konyak ve ezilmiş biber ilave ederek hazırlayacağınız Biber Soslu Bonfile, harika bir ana yemek olabilir. Bezelyeli siyah pirinç ise sadece damağınıza değil gözünüze de hitap ediyor.

Biber Soslu Bonfile

 

 

 



subat-2013-yemek-resim-3

Devamı diğer sayfada



Aşka düşüren yemekler
14 Şubat Sevgililer Günü’nü onunla evde baş başa geçirmek harika bir fikir olabilir. Bu özel gecede ona aşkınızı kendi ellerinizle pişirdiğiniz harika yemeklerle sunabilirsiniz. Size fikir vermesi için ünlü yemek yazarı Elif Edes Tapan’ın 44 Tabak Aşk adlı yemek kitabına göz attık. Sevgililer Günü’ne özel tariflerin yer aldığı kitaptan ilham verici tarifleri seçtik. İçlerinden mutlaka size ve sevgilinizin damağına hitap edecek tarifler bulacaksınız. Romantik bir gecenin en önemli sırlarından birinin romantik bir yemekten geçtiğini unutmayın. İlham verici tariflerimize göz atın. Mönünüzü oluştururken sunumun önemini de atlamayın. Biraz vakit ve emek harcayarak tabaklarınıza hayal gücünüzü katın.

Ilık İncir Tatlısı
Servis 4 kişilik
Pişirme süresi: 20 dakika

- 75 ml taze portakal suyu
- 3+1 yemek kaşığı bal
- 6 kuru incir
- 2 yemek kaşığı kıyılmış antep fıstığı
- 6 adet küçük doğranmış kuru kayısı
- 1 tatlı kaşığı susam

(1) Portakal suyu ve üç kaşık balı ısıtın. Bal eriyince incirleri ilave edin, 10 dakika kısık ateşte pişirin. Soğumaya bırakın.
(2) Kayısı, fıstık, susam ve bir kaşık bal ile iç malzemeyi hazırlayın.
(3) İncirleri sostan çıkartın. Saplarını tutarak, içlerini dolduracak şekilde yarım kesin.
(4) İncirleri, hazırlanan karışım ile doldurun, fırına girecek bir kaba dizin.
(5) Sosu üzerine gezdirin, 160 derecede ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin. Ilık servis edin.

subat-2013-yemek-resim-4

 

 

 

 

 

Domates, soğan ve sivri biberler eşliğinde servis edeceğiniz Yufkalı ve Pastırmalı Nohut, iyi bir tamamlayıcı yemek olabilir. İşte, renkli sunumu ile eğlenceli bir nohut tarifi...

 

 

 

 

 



subat-2013-yemek-resim-5

 

 

 

 

 

Sağlıklı beslenmek için beyaz et tüketmek ve sebzeyi sofradan eksik etmemek gerekli. Brüksel lahanası ve sarımsakla servis edilen 44 Sarımsaklı Tavuk, sağlıklı bir tarif!

44 Sarımsaklı Tavuk

 

 

 

 Devamı diğer sayfada



subat-2013-yemek-resim-2Biber Soslu Bonfile
Servis 4 kişilik
Pişirme süresi: 20 dakika

- 4 dilim 200 grlık bonfile
- 2 yemek kaşığı ezilmiş karışık tane biber
- 300 ml et suyu
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2 arpacık soğanı
- 50 ml kırmızı şarap
- 1 yemek kaşığı konyak
- 2- 3 yemek kaşığı krema
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam tane karışık biber

(1) Etleri tuzlayın,tereyağında iki tarafını 4-5 dakika pişirin.
(2) Arpacık soğanı doğrayın, tavada kalan yağ ile 2-3 dakika soteleyin. Şarap, konyak ve ezilmiş biberleri ilave edin, birkaç dakika kaynatın.
(3) Et suyu ilave edin, 7-8 dakika pişirin.
(4) Krema ilave edin.
(5)Etleri sıcak sos ile birlikte kaynatmadan 2-3 dakika pişirin. Tane biber serperek servis edin.


subat-2013-yemek-resim-544 Sarımsaklı Tavuk
Servis 4- 6 kişilik
Pişirme süresi: 1.5 saat

- 1 tavuk
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 44 diş/3 baş sarımsak
- 15-20 adet orta boy mantar
- 10-15 Brüksel lahanası
- 150 ml tavuk suyu
- 75 ml kırmızı şarap
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber

(1) Sarımsakları ayıklayın.
(2) Tavuğa tereyağı sürün ve içine 7-8 diş sarımsak, tuz ve biber koyun. 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
(3) Mantarları kesin, Brüksel lahanalarını ayıklayın, yıkayın.
(4) Tavuk suyu ve şarabı karıştırarak sos hazırlayın.
(5) Tavuğun diğer tarafını çevirin, sosun yarısı ve sebzeleri ilave edin, tuz ve biber serpin.
(6) 30 dakika daha pişirin.
(7) Üzerinde sosu gezdirin. 20-30 dakika daha pişirin. Sebzeler ile birlikte servis

subat-2013-yemek-resim-6Çilekli Ispanak Salatası
Servis 4 kişilik
Pişirme süresi: 15 dakika

- 1 paket veya 1 demet körpe ıspanak
- 10- 15 çilek
- 4 dilim keçi peyniri
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı portakal suyu
- 1 çay kaşığı portakal rendesi
- 1 yemek kaşığı balsamik sirke
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber

(1) Ispanağı yıkayıp, kurutun ve servis tabağına alın.
(2) Fıstıkları 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile hafifçe kavurun.
(3) Çilekleri yıkayıp, dilimleyin.
(4) Portakalın kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkın.
(5) Keçi peyniri, fıstık ve çilekleri ıspanakların üzerine yerleştirin.
(6) Kalan zeytinyağı, balsamik sirke, tuz, biber, portakal suyu ve rendesi ile sosu hazırlayın, salatanın üzerinde gezdirin.

Devamı diğer sayfada



subat-2013-yemek-resim-4Yufkalı & Pastırmalı Nohut
Servis 4 kişilik
Pişirme süresi: 30 dakika

- ½ kg nohut veya
½ kg’lık konserve nohut
- 2 adet yufka
- 200 gr pastırma
- 3 domates veya 1 konserve küp domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 küçük soğan
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- 5- 6 yemek kaşığı yoğurt (istenirse 2 diş sarımsak)
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pul biber

(1) Nohutları haşlayın.
(2) Yufkaları kare şeklinde kesip fırında kızartın.
(3) Soyulmuş domatesler ve soğanı doğrayın, sivri biberleri dilimleyin.
(4) Tereyağını eritin, soğanı kavurun.
(5) Domates, sivri biber, salça, nohut, tuz, karabiberi ekleyip, orta ateşte15 dakika pişirin.
(6) Pastırmaları doğrayın. Tereyağı ve pul biberi birlikte kızdırın. (7) Yufka parçalarını, pastırma dilimlerini sonra nohutları tabağa koyun. Yoğurt ve yağ ile sunun.

subat-2013-yemek-resim-7Çikolatalı & Çam Fıstıklı Saray Helva
Servis: 4-6 kişilik
Pişirme süresi: 45 dakika

- 250 gr irmik
- 90 gr çam fıstığı
- 125 gr tereyağı
- 350 ml süt
- 225 gr toz şeker
- 1 paket vanilya
- 80 gr bitter çikolata
- 1 portakal rendesi

(1) Tereyağı, irmik ve fıstıkları tencereye koyun. Kısık ateşte 35-40 dakika, irmik ve fıstıklar koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kavurun.
(2) Başka bir tencerede süt, şeker, çikolata, portakal rendesi ve vanilyayı ısıtın.
(3) Kavrulan fıstık ve irmiğe sıcak süt karışımı ilave edin. 1-2 dakika karıştırarak birlikte pişirin.
(4) Altını kapatıp, üzerine temiz bir havlu örterek 15-20 dakika demlenmeye bırakın.
(5) Servis tabağına aldıktan sonra, arzu ederseniz üzerine çikolata sos gezdirin.

Not: Vanilyalı dondurma ile servis edilebilirsiniz


subat-2013-yemek-resim-8Fındıklı Trüf
Servis 4 kişilik
Pişirme süresi: 30 dakika

- 160 g bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı kakao
- 75 ml krema
- 20-25 adet fındık
Trüfleri bulamak için:
- 2-3 yemek kaşığı kakao
- 2-3 yemek kaşığı toz fındık

(1) Çikolatayı benmari usülü eritin.
(2) Kakao ilave edip, karıştırarak eritin. Kremayı ilave edip karıştırın ve ateşten alın.
(3) Alçak bir kaba boşaltın, en az 2 saat veya gece boyunca buzdolabında bekletin.
(4) Fındıkları tavada kavurun, soğumuş çikolata karışımından ufak parçalar alın, ortalarına birer adet fındık koyarak top şekli verin. Tekrar temiz kaba dizin. 1-2 saat buzdolabında bekletin.
(5) Soğumuş fındıklı topları kakao ve fındık tozuna bulayın. Servis edene kadar buzdolabında bekletin.
Not: Benmari tekniği, orta dereceli ateşte, yarısına kadar su dolu derin tava içine yerleştirilen tencerede yapılan eritme, ısıtma ve pişirme tekniğidir.

Devamı diğer sayfada



subat-2013-yemek-resim-9Şeftalili Milföy
Servis 4 kişilik
Pişirme süresi: 30 dakika

- 12 adet donmuş milföy hamuru
- 2-3 şeftali
- 4 tatlı kaşığı pudra şekeri
- Krem patisier
Krem patisier için:
- 500 ml süt
- 5 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya veya 1 çubuk vanilya
- 125 g toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası

(1) Süt ve vanilyayı kaynatıp altını kapatın.
(2) Yumurta sarıları toz şeker, un ve nişastayı ilave ederek karıştırın.
(3) Sıcak sütten bir miktar yumurta karışımına koyup, çırpın. Karışımı kalan süte ilave edin. Pişirin ve soğumaya bırakın.

Milföy için
(1) Milföyleri 12 adet yuvarlak kesin. Fırın tepsisine dizip 20 dakika pişirin.
(2) Milföyleri fırından alın
(3) Şeftalileri dilimleyin. Bir kat milföy hamuru üzerine 1 kaşık krem patisier sürün.
(4) Şeftali dizin, tekrar milföy hamuru koyun. Bu şekilde iki kat yapın.
(5) Pudra şekeri badem ve sos ile süsleyin.

subat-2013-yemek-resim-10Çıtır Patlıcan
Servis 4 kişilik
Pişirme süresi: 30 dakika

- 2-3 patlıcan
- ½ demet fesleğen
- 100 gr un
- 2 yumurta
- 50 ml süt
- 150 g galeta unu
- 1 tutam pul biber
- 1 tutam kuru kekik
- 1 tutam kuru fesleğen
- 1 tutam tuz
- 1 paket mozzarella peyniri
Domates sos için:
- 2 domates
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
- ½ demet fesleğen

(1) Patlıcanları şeritli şekilde soyun, yuvarlak kesin.
(2) Una bulayıp, yumurta ve süt karışımına batırın.
(3) Pul biber, kekik ve tuz ile karıştırılmış galeta ununa bulayın. Tepsiye dizin. 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
(4) Domatesleri rendeleyin, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı ile kısık ateşte pişirin. Fesleğeni ince kıyarak sosa ekleyin.
(5) Fırından çıkan patlıcanlara domates sos dökün, üzerlerine mozzarella veya keçi peyniri ilave edin. 5 dakika fırınlayın.
(6) Taze fesleğen yaprakları ilave ederek sıcak servis yapın.

subat-2013-yemek-resim-7

 

 

 

 

İrmik, çikolata, vanilya ile pişireceğiniz nefis tatlınız Çikolatalı Çam Fıstıklı Saray Helvası favoriniz olacak. Çam fıstıkları gerçekten iştah açıcı...

Çikolatalı & Çam Fıstıklı Saray Helvası

 

 

 

 

 



DERLEYEN: SEÇİL KILIÇ

Seninle Dergisi Şubat 2013 Sayısı

Paylaşmak ister misin?

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine