Yazdır
Bu fırın yoğurt da yapıyor
Yemek

yemek-temmuz-2012-resim-1yemek-temmuz-2012-resim-2Simfer’in marifetli fırını ALBENİ Yoğurt Yap sadece nefis börek ve yemekler yapmakla kalmıyor, istediğiniz kıvamda, lezzetli, doğal yoğurt da yapıyor. Biz sizler için test ettik ve yoğurtlu nefis bir Anadolu yemeği hazırladık.

Yemeğimizi bitirip şık kaplarda sunuma hazırladık. Sonra da afiyetle yedik.

Yoğurt gençlik kaynağı, sofraların olmazsa olmazı. Çorbadan pastaya, tatlıdan böreğe kadar kullanım alanı geniş. Tadında ve kıvamında olan, aynı zamanda ev yapımı yoğurt tutturmak çok kolay değil. Teknolojinin gelişmesiyle pek çok lezzeti evde yapmaya olanak tanıyan markalardan biri de Simfer... Yayın yönetmenimiz Nilüfer Pazvantoğlu ve ben, sizler için Simfer’in yoğurt da yapan fırınını test ettik. Meğer bu fırın ne marifetliymiş. Malzemelerimizi hazırladık, yoğurdumuzu mayalayıp tezgahın başına geçtik. Bizim yemeğimiz soğuk da yenebilen yoğurtlu aş idi. Sarımsaklı bu lezzeti toplam 15 dakikada hazırladık. Sonra da şık tabaklara koyup kuru ve taze nane ile servise hazır hale getirdik. Bizim gibi bu marifetli fırını test eden diğer arkadaşlarımızla oturup yemeğimizin tadına baktık. Nefis... Bundan sonra yoğurt yapma işini artık Simfer’e bırakmaya, tasarruf ettiğimiz zamanı da kendimize ayırmaya karar verdik.


yemek-temmuz-2012-resim-3
yemek-temmuz-2012-resim-4yemek-temmuz-2012-resim-6YOĞURTLU AŞ (KATIKLI ÇORBA)
Hatay ve Adana bölgesinin yoğurtlu çorbası, yazın içine buz atılarak servis edilince mükemmel bir serinleticiye dönüşüyor.
6 kişilik
- 2 adet kabak
- 500 gr aşurelik buğday
- yoğurt
- bir tutam kuru nane
- birkaç diş sarımsak
- bir tutam tuz
- süslemek için birkaç dal taze nane
Dövmeleri akşamdan suya ıslayın. Düdüklüde 15 dakika kadar haşlayın. Kabakların üst kısmını bir bıçak yardımıyla hafifçe kazıyın. Dörde-altıya bölerek minik minik doğrayın. Haşlanan dövmeyi tencereden indirmeden 5 dakika önce kabakları atıp pişirin. Diğer yanda yoğurttan katı bir ayran hazırlayın. Dövme ve kabaklar iyice soğuyunca ayranla karıştırın. Sarımsakları ezin ve içine katın. Naneyle süsleyip, buz ekleyerek servis yapın.


GUZİDE YÜLEK

FOTOĞRAFLAR: SEZER ALÇINKAYA

BU BİR İLANDIR


Seninle Dergisi Temmuz 2012 Sayısı

Paylaşmak ister misin?

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine