Yazdır
Pirinçli lezzetler
Yemek

haziran-2012-yemek-resim-1 Dünya nüfusunun yarısının ana besin kaynağı olan pirinç, farklı çeşitleriyle farklı lezzetlerin de başrol oyuncusu. Amerikan pirinciyle yapılan tarifleri ustalarından sizin için aldık.

TON BALIKLI PİRİNÇ SALATASI
Balık ile pirinç muhteşem bir ikili oluşturuyor. Onların bu harika dostluğuna, mevsimin taze yeşillikleri eşlik ediyor.
4 kişilik
- 1 su bardağı Amerikan pirinci
- Yarım göbek salata
- 5 adet yeşil soğan
- 1 fincan bezelye
- 1 demet dereotu
- 1 limonun suyu
- 3 çorba kaşığı mısır konservesi
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 1 kutu ton balığı konservesi
Pirinci üzerini geçecek kadar suyla yumuşayana dek haşlayın. Yeşil soğan, göbek salata ve dereotunu ince ince kıyın. Haşlanmış pirinci suyu süzülmüş konserve mısır, hafifçe haşlanmış bezelye, zeytinyağı ve limon suyuyla birlikte iyice karıştırın. Ton balığını süzün. Küçük parçalara ayırın. Salatanın üzerine serpiştirin. Ek olarak yumurta ve siyah zeytinle de süsleyebilirsiniz.


haziran-2012-yemek-resim-2OSMANLI PİLAVI
Hazırlaması biraz zaman istiyor gibi görünüyor ama lezzeti ve görünümüyle tüm bu sürece değiyor.
4 kişilik
Köfte için:
- 300 gr kıyma
- 1 yumurta
- 1 fincan galeta unu
- Karabiber
- Kırmızıbiber
- 1 adet kuru soğan
Pilav için:
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı Amerikan pirinci
- 4-5 kök ıspanak l 2 adet havuç
Köfte malzemelerini karıştırıp yoğurarak minik minik köfteler hazırlayın. Kızgın yağda ya da fırında pişirin. Pilavı da 3 su bardağı su ile pişirin. Ardından havuç ve ıspanağı ayrı ayrı soteleyin. Pilavı ikiye bölün. Bir kısmını ıspanak ile karıştırın. Kalan pilavı da sotelediğiniz havuç ile karıştırın. Kek kalıbının dibine kızartılmış köfteleri yerleştirin. Üzerine havuçlu pilav, en üste ıspanaklı pilav karışımını koyun ve bastırın. Servis tabağına ters çevrilip servis yapın. Devamı diğer sayfada



haziran-2012-yemek-resim-3
SEBZELİ PİRİNÇ SALATASI

Yaz-kış içindeki sebzeleri değiştirerek farklı çeşitlerini uygulayabilirsiniz. Üstelik tek başına bir öğün kadar doyurucu.
4 kişilik
- 1 su bardağı Amerikan pirinci
- 100 gr mantar
- 2 çorba kaşığı bezelye
- 2 çorba kaşığı mısır
- 1 adet havuç
- 5 adet salatalık turşusu
- 2 sap taze soğan
- Maydanoz
- Limon suyu
- Sıvıyağ l Tuz
Pirinci haşlayın. Salatalık turşusunu kesin. Karıştırma kabına haşlanmış pirinci alın. Üzerine bezelye, mısır, salatalık turşusu, ince doğranmış taze soğan, maydanoz, mantar ve haşlanmış havucu ilave edin. Karışımı kaşıkla karıştırın. Mevsimine göre marul, göbek salata yada kıvırcıkları servis tabağının altında bir çiçek formunda dizin. Salatayı yeşilliklerin üzerine alın.

haziran-2012-yemek-resim-4MEKSİKA SÜTLACI
Türk sütlacından biraz farklı ama emin olun eğer tatlı sevenlerdenseniz bunu da çok ama çok seveceksiniz.
4 kişilik
- 75 gr kuru üzüm
- 90 gr Amerikan pirinci
- 1 adet limon kabuğu
- 250 ml su
- 500 ml yağsız süt
- 225 gr toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta sarısı
- 15 gr tereyağ
- 1 adet çubuk tarçın
- 10 gr file badem
Kuru üzümü ayrı bir kapta ıslatın. Pirinç, limon ve suyu kısık ateşte 20 dakika boyunca pirinç suyunu çekene kadar pişirin. İçine süt, şeker, tuz ve tarçın çubuğunu ilave edin. Daha önce pişirdiğiniz pirinci de ilave edip kısık ateşte kaynatın. Ardından içinden tarçın çubuğunu ve limon kabuklarını çıkartın. Üzüm, yumurta sarısı ve tereyağı ilave edip sürekli karıştırın. Piştikten sonra kaplara döküp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra üzerini badem ile süsleyin.

DERLEYEN: GÜZİDE YÜLEK

Seninle Dergisi Haziran 2012 Sayısı

Paylaşmak ister misin?

Deli.cio.us    Digg    reddit    Facebook    StumbleUpon    Newsvine